duurzame energie

Published on augustus 2nd, 2016

0

Overstappen naar Qurrent voor echte groene energie

 
Stroom is tegenwoordig onmisbaar in heel Nederland. Dit maakt dan ook dat er de laatste jaren tal van aanbieders zijn verschenen op de energiemarkt. Iedere aanbieder hanteert een andere prijs en dit brengt vrijwel altijd voor en nadelen met zich mee. Veel mensen kiezen ervoor om gewoon bij de energiemaatschappij te blijven waar zij al jaren bij aangesloten zijn, maar dit blijkt lang niet altijd de beste keuze. Doordat er zoveel verschil zit in het aanbod, is het wel degelijk de moeite waard om diverse energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Eén van de leveranciers die op NederlandReview een goede beoordeling heeft is Qurrent https://nederlandreview.nl/energie/qurrent-ervaringen-beoordelingen-reviews .  
 
Vergelijken  


Indien je al jarenlang bij dezelfde energieleverancier aangesloten bent, ontvang je vaak een leuke aanbieding om het huidige contract te verlengen. Het aanbod klink altijd bijzonder aantrekkelijk, waardoor veel mensen besluiten om het contract te verlengen. Ze zijn immers tevreden over de service en hebben vaak geen zin of tijd om alle maatschappijen met elkaar te gaan vergelijken. Het vergelijken van de energieaanbieders met elkaar kan wel degelijk lonen. De aanbieding die jouw huidige maatschappij je gedaan heeft mag dan aantrekkelijk klinken, dat wil nog niet zeggen dat een andere energiemaatschappij niet goedkoper is. De meeste mensen gaan hier vaak de mist in. Wanneer zij eenmaal de vergelijking hebben gemaakt tussen meerdere energiemaatschappijen, gaan zij toch inzien dat het wel degelijk zin heeft om over te stappen. Zo kan er maandelijks namelijk behoorlijk wat geld overblijven, wat dan weer gebruikt kan worden voor leuke dingen.  
 
Overstappen  


Wanneer je eenmaal aangesloten bent bij een energieleverancier, wil dit niet zeggen dat je hier ook de rest van je leven aan vast zit. Het is namelijk gewoon mogelijk om over te stappen naar een andere energiemaatschappij zoals Qurrent https://www.qurrent.nl/ . Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je niet tevreden bent over de service of de gang van zaken bij je huidige leverancier of wanneer je vindt dat je maandelijks teveel moet betalen voor de energie die je van de aanbieder ontvangt. Overstappen naar een andere energiemaatschappij mag waar en wanneer je dat zelf wilt. Daarnaast zit er geen limiet aan het overstappen naar een andere maatschappij.  
 
Groen en grijs 


De maatschappij is vandaag de dag meer en meer gericht op duurzaamheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie . Ook energiemaatschappijen moeten hieraan geloven en van hen wordt dan ook verwacht dat zij hun best doen om zoveel mogelijk groene stroom op te wekken. Bij dit soort energie kun je bijvoorbeeld denken aan stroom die wordt opgewekt via windmolens of zonnepanelen. Deze energie wordt gewonnen met behulp van de natuur, waardoor deze energiebron niet op kan raken. Dit is wel het geval bij grijze stroom. Deze stroom is afkomstig uit energiebronnen https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/energiebronnen/ die op kunnen raken, zoals gas en steenkool. Dit maakt dat deze energiesoort niet milieuvriendelijk is.  
 
Duurzame energie 


Wanneer je overweegt om over te stappen naar een duurzame energiemaatschappij, is Qurrent een goede optie. Qurrent is een initiatief van Stichting DOEN http://www.doen.nl/ , het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Deze landelijke energiecoöperatie helpt je zoveel mogelijk met het opwekken en besparen van energie. Het winst maken aan de verkoop van energie staat bij Qurrent niet bovenaan en aandeelhouders hoeven hier ook niet de maximale winst te verwachten. Dit maakt dat de maandelijkse kosten relatief laag uitvallen. Het ideaalbeeld van Qurrent is dat iedereen net zoveel groene energie opwekt als gebruikt.  
 
Zelf besparen 


Mogelijk overweeg je al langere tijd om bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen en zo zelf een deel van je energie op te wekken. Wanneer je overstapt naar Qurrent wordt dit je allemaal uit handen genomen. De energiemaatschappij stuurt graag iemand langs om een isolatie-check uit te laten voeren of om zonnepanelen te installeren op het dak van je woning. Het komt weleens voor dat het dak van een woning niet geschikt is voor de aanleg van zonnepanelen. In dat geval biedt Qurrent de mogelijkheid aan haar klanten om deel te nemen in een zonnepark of windpark. Het is echter ook mogelijk om groene stroom tegen de inkoopprijs aan te schaffen. Deze stroom is allemaal afkomstig van Nederlandse windmolens.  
 
Consumentenbond 


Vrijwel iedere energieleverancier in Nederland beweert dat hij groene stroom levert. Dit is echter lang niet altijd het geval. Om de maatschappijen die daadwerkelijk groene stroom leveren te filteren, heeft de Consumentenbond een onderzoek https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/groenste-stroomleveranciers gehouden in samenwerking met Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Wereld Natuur Fonds en WISE. In totaal werden 37 leveranciers onderzocht. Er is in het onderzoek onder meer gekeken naar de geproduceerde of ingekochte stroom, de verkoop van stroom aan eindgebruikers en het investeringsbeleid. Een stroombedrijf ontvangt strafpunten wanneer zij bijvoorbeeld stroom winnen met behulp van een kolencentrale of gebruik maken van brandstoffen die op kunnen raken. De maatschappijen krijgen duurzaamheidspunten voor zonne- en windenergie en gecertificeerde biomassa. Qurrent is middels dit onderzoek beoordeeld met een 10 en kan in Nederland dus gezien worden als een betrouwbare aanbieder van enkel groene stroom.  
 
Ervaringen 


Veel van de bezoekers die op NederlandReview over Qurrent ervaringen https://nederlandreview.nl/energie/qurrent-ervaringen-beoordelingen-reviews hebben geschreven, zijn heel erg te spreken over de energiemaatschappij. Zo komt de organisatie haar afspraken na en wordt er daadwerkelijk groene stroom geleverd. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten niet bijzonder hoog, aangezien Qurrent niet als hoofddoel heeft om zoveel mogelijk winst te behalen voor de aandeelhouders van de energiemaatschappij. Het overstappen gaat volgens de reviews en ervaringen van de bezoekers bijzonder makkelijk, waardoor alles binnen de kortste keren in kannen en kruiken is. Door deze positieve ervaringen en de reviews die geschreven zijn, krijgt Qurrent van de gebruikers die op NederlandReview hun mening hebben gegeven gemiddeld een 8,2 als rapportcijfer.   
 
Over de streep 


Mocht je door bovenstaande informatie nog niet helemaal overtuigd zijn om de overstap te maken naar de groene energieleverancier Qurrent, dan kun je zelf de reviews, ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers lezen op NederlandReview. Wanneer je iemand kent die bij Qurrent is aangesloten, doe je er goed aan om hem of haar naar meer informatie te vragen. Daarnaast kun je op de website van Qurrent alle informatie vinden omtrent de bezigheden van de maatschappij. Op deze manier kun je zelf een weloverwogen keuze maken om uiteindelijk wel of niet de overstap te maken naar Qurrent.  
 
 Comments are closed.

Back to Top ↑