energie besparen

Published on augustus 14th, 2016

0

Hoe kunt u als bedrijf besparen op de energierekening?

 

U kunt er als bedrijf bijna niet omheen: besparen op de energierekening. Elke maand moet u als bedrijf weer die dure rekening betalen, en elke maand denkt u weer hoe u kunt besparen op die dure energierekening. In deze blog komen een aantal oplossingen naar voren hoe u als bedrijf kunt besparen op de energierekening. Heeft u geen bedrijf, maar wilt u toch besparen op de energierekening? Al deze oplossing kunt u ook thuis toepassen!

Zelf energie opwekken

Als organisatie kunt u er ook voor kiezen om zelf energie op te wekken. Het opwekken van energie is duurzaam, en zorgt ervoor dat u direct bespaart op de energierekening. Er zijn vele mogelijkheden om als bedrijf energie op te wekken, twee van die mogelijkheden zijn:

  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp

Het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp zorgt ervoor dat zelf u zelf energie kunt opwekken. Een zonnepanelen of een warmtepomp heeft veelal een goed rendement, wat ervoor zorgt dat de terugverdientijd van een investering in het zelf opwekken van energie minimaal is.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderwerp geworden. Door het opwekken van eigen energie zorgt u als bedrijf ervoor dat u duurzaam onderneemt, duurzaam ondernemen betekent dat u als bedrijf zorgvuldig dient om te gaan met de energierekening. De energierekening is vaak een grote kostenpost, voor u bedrijf of voor u privé. Door bijvoorbeeld een warmtepomp te plaatsen kunt u zelf energie opwekken, dit heeft voor u organisatie twee voordelen: besparen op de energierekening en u onderneemt duurzaam. Duurzaam ondernemen zal door de schaarste van energie de aankomende jaren nog populairder worden, het zelf opwekken van energie en inzicht in de energierekening zullen de belangrijkste onderwerpen worden.

Inzicht in energieverbruik

Door het aanvragen van een energielabel bedrijfspand krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Een energielabel geeft duidelijk, helder en overzichtelijk weer hoe u kunt besparen op de energierekening. Voor de verhuur of verkoop van uw bedrijfspand is het belangrijk om een groen energielabel te behalen. Een groen energielabel haalt u door uw bedrijfspand te isoleren, zelf energie op te wekken en door energiezuinige verlichting aan te brengen. Een energielabel voor uw bedrijf geeft uiteindelijk weer hoe u kunt besparen op de energierekening.

 Comments are closed.

Back to Top ↑