duurzame energie

Published on februari 9th, 2017

0

Stroom opwekken met zonnepanelen – hier moet je op letten

Er wordt tegenwoordig veel reclame gemaakt voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Je kunt hiervoor terecht bij diverse aanbieders en soms is er subsidie mogelijk. Maar je moet goed nadenken voordat je besluit om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Niet ieder dak is ervoor geschikt en het hangt mede af van de plaats waar je huis staat ten opzichte van de zon of het efficiënt is om zonnepanelen te laten plaatsen.

Kan ik stroom besparen met zonnepanelen?

Als je zonnepanelen op je dak laat plaatsen kun je zelf groene stroom opwekken. Dit houdt natuurlijk in dat je bespaart op de afname van stroom van het elektriciteitsbedrijf waardoor je rekening lager zal uitvallen dan voorheen. Als je te veel stroom opwekt gaat je meter achteruit lopen, dan lever je juist stroom aan het elektriciteitsnetwerk. Zo kunnen anderen die geen zonnepanelen hebben toch profiteren van groene stroom.

Zit ik nooit zonder stroom?

Je hoeft niet bang te zijn als je zonnepanelen laat plaatsen dat je dan ooit zonder stroom komt te zitten. Vrijwel alle huizen in Nederland zijn aangesloten op het lichtnet en dus val je daar automatisch op terug als je met je zonnepanelen onvoldoende groene stroom opwekt. Zo zal je dus nooit zonder stroom komen te zitten. Dit fenomeen treedt alleen op bij huizen die geen aansluiting op het lichtnet hebben. In sommige landen om ons heen is dit het geval. Dan moeten de bewoners  tijdens de zonne-uren voldoende stroom ‘sparen’ om in de winter als de zon minder schijnt van de reserve te kunnen profiteren. In Nederland lever je de stroom die je  “over” hebt dus automatisch terug aan het elektriciteitsbedrijf, deze hoef je zelf niet op te slaan.

Waar kan ik zonnepanelen bestellen?

Je kunt via het internet diverse bedrijven vinden die zonnepanelen leveren en in veel gevallen ook installeren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de zonnepanelen zelf te monteren als je handig bent, dit bespaart aanzienlijk in de kosten. Het is in ieder geval altijd aan te bevelen om bij verschillende bedrijven zonnepanelen kosten op te vragen zodat je de beste deal kunt kiezen.Comments are closed.

Back to Top ↑