Vergelijk energieleveranciers

Published on februari 9th, 2017

0

Zakelijk of particulier energiecontract voor bedrijf aan huis?

Bespaar op energiekosten

Het energieverbruik is een van de grootste kostenposten die je als ondernemer hebt. De zakelijke energiekosten die je als ondernemer maakt kunnen maandelijks behoorlijk oplopen. Als ondernemer kan je hier flink op besparen door energieleveranciers vergelijken. Ondernemers die vanuit huis werken hebben vaak een particulier energiecontract en een zakelijk energiecontract. Voor het flexibel ondernemen is het verstandig om dit gescheiden te houden.

Veel concurrentie zorgt voor lagere energieprijs

Een zakelijk energiecontract kan veel voordeliger worden afgesloten omdat er veel concurrentie op de markt aanwezig is. Prijsconcurrentie zorgt daar namelijk voor enorme concurrentie. Dit komt vaak voort uit aanbiedingen en lange termijn kortingen. Door energieleveranciers te vergelijken kan je heel wat goedkoper uit zijn. Het energieverbruik dat je als thuisondernemer hebt is natuurlijk zeer variabel. Je gebruikt als thuiswerker namelijk zowel zakelijk als privé energie.

Overstappen levert honderden euro’s op

Flexibel ondernemen is dan ook de manier om te besparen op je energiekosten. De voordelen van een zakelijk energiecontract is dat je een deel van deze kosten kun terugkrijgen. Daarnaast zijn de tarieven hier vaak goedkoper van dan van particuliere energie. Kijk vaak alleen al maar naar de vele aanbiedingen en kortingen die je krijgt als je wil overstappen naar een andere energieleverancier. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier kan dit al honderden euro’s per maand schelen. Nadeel is vaak dat zakelijke tarieven zonder exclusief BTW worden weer gegeven. Aan het einde kan de rekening dan toch wat hoger uitvallen dan waarop je had gerekend.

Bespaar op energiekosten door energieleveranciers te vergelijken

Particulier energiecontract is vaak beter beschermd dan zakelijke energiecontracten. Voortijdig opzeggen is voor een particulier aanzienlijk goedkoper dan wanneer dit het geval is voor een zakelijk contract. Een contract mag zakelijk ook stilzwijgend verlengd worden met 1 jaar terwijl dit particulier niet is toegestaan. Desondanks kan je wel degelijk energiekosten besparen wanneer je voor zakelijke energiekosten kiest. Daarvoor kan je op verschillende sites energieleveranciers vergelijken. Het verlagen van zakelijke kosten heeft ook effect op het verlagen van overhead kosten. Het is de meest simpele besparing voor jou als ondernemer. Je kan door middel van het vergelijken van energie leveranciers zien bij welke leverancier jij het voordeligst uit bent. Het loon dan ook om jaarlijks te kiezen voor een overstap, zodat je elk jaar weer bespaart op je energiekosten.Comments are closed.

Back to Top ↑