energieleveranciers

Published on februari 13th, 2017

0

Welke energiemaatschappij past bij mij?

Het bepalen van de beste energiemaatschappij hangt helemaal af van iemand zijn persoonlijke voorkeuren. Wat heeft iemand het hoogst in het vaandel staan? Is dat de prijs, een groene herkomst van energie of de mogelijkheid tot terug leveren van de energie die hij of zij zelf opgewekt heeft?

Vergelijkingswebsites

Vanwege het grote aantal energieleveranciers is het vaak een onbegonnen klus om alle leveranciers met elkaar te vergelijken om uiteindelijk de beste leverancier te vinden. Tenzij je een energievergelijkingswebsite raadpleegt, want daarmee wordt energie vergelijken veel eenvoudiger. Deze websites stellen je in staat om – na het invoeren van slechts een paar gegevens – een gerichte keuze te maken uit een kleine selectie gebaseerd op jouw voorkeuren.

Overstappen

Het vinden van de beste energiemaatschappij tussen de vele energieleveranciers werkt zo eenvoudig omdat je jouw persoonlijke voorkeuren kunt opgeven. Het complete aanbod van leveranciers wordt gefilterd op jouw wensen, waardoor je snel een overzichtelijke top 10 hebt van energiemaatschappijen die geschikt zijn voor jou en op jouw adres beschikbaar zijn.

Speerpunten

In je zoektocht naar de beste energieleverancier moet je beseffen dat iedere leverancier zijn eigen speerpunten heeft. Waar de een zich focust op een lage prijs, legt de andere misschien de nadruk op schone energie of op gunstige contractvoorwaarden. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt. Wil je koste wat koste een voordelig tarief en neem je een slechte bereikbaarheid voor lief? Of wil je ook een goed gevoel hebben bij je leverancier en daarom hoge eisen stellen aan de herkomst van hun energie? Het een sluit het ander niet uit, maar wees je zelf bewust van deze punten tijdens je keuze.

Consumentenbond

Wie het alsnog lastig vind om zelf voor de beste energiemaatschappij te kiezen, kan zich laten leiden door de Consumentenbond. Zij voert ieder jaar onderzoek uit naar de beste energieleverancier en geeft rapportcijfers op de onderdelen klanttevredenheid, klantenservice en duurzaamheid om vervolgens tot een totaaloordeel te komen. Het raadplegen van deze cijfers helpt bij de keuze, maar nog steeds geldt het advies om over te stappen via een vergelijkingswebsite. Alleen dan profiteer je namelijk van kortingstarieven en welkomstpremies.Comments are closed.

Back to Top ↑