Het IMSA-team
Het IMSA-team

Wouter van Dieren

medew_wouter_pasf.jpg Wouter van Dieren stond aan de wieg van de Nederlandse en internationale milieubeweging. Hij was medeoprichter van verschillende milieuinstituten en -organisaties, zoals de Bezinningsgroep Energiebeleid, het Centrum voor Energiebesparing en de Stichting Toegepaste Ecologie. Samen met zijn collega's vestigde hij in een vroeg stadium de aandacht op de neergang van het milieu.

Wouter van Dieren werkt interdisciplinair, of het nu wetenschap, media of politiek betreft. Hij kreeg verschillende prijzen toegekend, alsmede talloze erefuncties voor zijn pionierswerk op het gebied van milieumanagement, duurzame financiŽle modellen en duurzaamheidsbeleid.

In 1985 richtte hij IMSA Amsterdam op, dat begon als een kleine groep mensen die zich voornamelijk bezighielden met systeemanalyses en milieuvraagstukken. Naast het directeurschap van IMSA bekleedt Van Dieren nog talloze andere functies. Zo was hij van 1992 tot 1997 vice-voorzitter van de Internationale Adviesraad van het Wuppertal Instituut in Duitsland. Hij is lid van de Club van Rome en van de World Academy for Art and Science. Van Dieren bekleedt tal van verschillende functies, in binnen- en buitenland. Zie ook zijn curriculum vitae.

Een van de twaalf boeken, die hij met medewerking van een aantal IMSA-medewerkers schreef, is het rapport aan de Club van Rome: De natuur telt ook mee (1995). Dit boek gaat over de noodzaak om het Bruto Nationaal Product aan te passen aan milieuverliezen. Behalve in het Nederlands werd het boek ook in het Engels en Duits uitgebracht.

Op 20 april 2006 ontving Van Dieren een koninklijke onderscheiding. Pieter van Geel, staatssecretaris van VROM, reikte hem de versierselen uit.

Op 24 november 2006 kreeg hij op de Nationale Milieudag de Gouden Rachel Carson penning uitgereikt, De Nationale Milieudag werd georganiseerd door de VVM, de Vereniging van Milieuprofessionals; de Rachel Carson Penning is de hoogste onderscheiding die deze 2000 leden tellende vereniging kent.Terug 

IMSA zoekt wegen naar duurzame ontwikkeling, zowel samen met opdrachtgevers als op eigen initiatief. Daarbij kiezen we nadrukkelijk positie op het grensvlak van bedrijven, overheid, wetenschap en de kritische buitenwereld.  Deze video gaat over IMSA Amsterdam, over onze visie en inspiratiebronnen.

Deel 1:   'Inspiration to change' 
Deel 2:   'Politics of change' 

IMSA Amsterdam
Prins Hendriklaan 15
1075 AX Amsterdam
Tel.: +31(0)20-5787600
Fax: +31(0)20-6622336
info@imsa.nl