Nieuws
Nieuws

06 oktober 2011 - Gouden Rachel Carsonpenning 2011 naar Lucas Reijnders en Klaas van Egmond
Het juryrapport omschrijft Reijnders als 'het diepgroene geweten der natie en een glanzend voorbeeld voor duizenden wetenschappers die in zijn voetsporen de wereld willen verbeteren'. De voormalig universitair onderzoeker en medewerker van Natuur en Milieu wordt een rolmodel genoemd voor wetenschappers en milieubeweging dat zijn weerga niet kent.

Over Klaas van Egmond zegt de jury: ’Het Milieu- en Natuurplanbureau groeide onder hem uit tot een denktank op wereldniveau, een der belangrijkste, zo niet hét topinstituut binnen het aan de EU gelieerde Europees Milieuagentschap in Kopenhagen, waar men met groot respect spreekt over dit Dutch Topic Centre. Kennis werd op unieke wijze gestimuleerd en verbonden aan visies groter dan de eigen vakdiscipline, en wie in zijn MNP mocht werken wist zich een uitverkorene’.

Lees hier het volledige juryrapport.
Klik hier voor een fotoreportage.

 

Terug 

IMSA zoekt wegen naar duurzame ontwikkeling, zowel samen met opdrachtgevers als op eigen initiatief. Daarbij kiezen we nadrukkelijk positie op het grensvlak van bedrijven, overheid, wetenschap en de kritische buitenwereld.  Deze video gaat over IMSA Amsterdam, over onze visie en inspiratiebronnen.

Deel 1:   'Inspiration to change' 
Deel 2:   'Politics of change' 

IMSA Amsterdam
Prins Hendriklaan 15
1075 AX Amsterdam
Tel.: +31(0)20-5787600
Fax: +31(0)20-6622336
info@imsa.nl